BEWIT BIO Cocoa Butter 200 g, Kakaové máslo
Kód: 4001000020000010Detailní popis produktu
Historie
Historie kakaových bobů sahá až do dob Májů a Aztéků, kteří jimi obohacovali různé pokrmy a pochutiny. Obzvlášť oblíbeným byl horký nápoj “chocolat“, který si připravovali ve slavnostních chvílích. Díky vysokému obsahu fytochemikálií a dalších tělu prospěšných látek je zřejmé, proč byly právě kakaové boby považovány za potravu bohů. Samotné kakaové boby byly tak cenné, že sloužily dokonce jako platidlo.
Původ a pěstování
Zemí původu je Peru, která díky své lokalizaci poskytuje kakaovníku ideální podmínky pro správný růst. Jelikož je kakaovník tropickou rostlinnou, daří se mu pouze v oblastech s vysokou teplotou a také vysokou vlhkostí vzduchu, která zde dosahuje až 80%. Tento stálezelený strom je velmi citlivý na sluneční svit a vítr, tudíž je pěstován pod stínem banánovníků, kokosových palem a jiných tropických stromů, které jsou proto nazývány kakaovníkovými matkami. K výrobě kakaového másla se používají semena známé jako kakaové boby. Semena slouží rostlinám především k rozmnožování. Z rozptýlených semen následně vyrůstají rostliny nové, a to je jeden z důvodu, proč jsou semena tak bohatá na živiny.
Postup výroby
Surovinou pro výrobu kakaového másla jsou kakaové boby. Vyloupáním a rozdrcením kakaových bobů vzniká tzv. kakaová hmota. Lisováním kakaové hmoty je získáno kakaové máslo světle žluté barvy. Po ztuhnutí je kakaové máslo ve formě nasekaných kousků – viz fotka na etiketě balení → prodejní balení.
Složení a vlastnosti
Kakaové máslo je rostlinný tuk vyznačující se lahodnou chuti a vůni. Jedná se o přirozený zdroj vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek. Zastoupení jednotlivých mastných kyselin v kakaovém másle, se od ostatních rostlinných olejů liší. V závislosti na poměru obsažených nasycených a nenasycených mastných kyselin je kakaové máslo za pokojové teploty tuhé a taje při teplotách nad 28°C. V ústech se pozvolna rozplývá, a proto je ideálním tukem pro výrobu čokolád vysoké jakosti.
Návod k použití
Kakaové máslo lze použít k přípravě domácích čokolád, koláčů, dezertů a sušenek. Své zastoupení má i ve slané kuchyni, jelikož je vhodné na smažení.
Na závěr
- Bez cukru
- Bez soli
- 100% přírodní výrobek
- Vhodný pro vegany
- Bez GMO
- Složení: 100% theobroma cocoa seed butter (kakaové máslo)
- Původ: Peru
- Balení: 200 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | BEWIT - nosné oleje, suroviny |
---|---|
EAN: | 4001000020000010 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.