BEWIT BIO jojobový olej, 50 ml

Kód: 2001000100500016
Neohodnoceno
477 Kč

Rostlinný, za studena lisovaný olej v BIO kvalitě. Rostlinné oleje jsou nazývány tekutým světlem. Jsou zásobárnou energie a mnoha jedinečných látek a živin. Použití jako surovina.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jojobový olej se získává lisováním semen simondsie čínské (jojoby čínské), někdy označované rovněž jako pouštní ořech. Přestože se nazývá čínská, z této země nepochází. Jsou to plody stálezeleného dlouhověkého keře, který dorůstá do výšky zhruba 3 m a pěstuje se převážně v Mexiku, Arizoně, Izraeli, Austrálii, Argentině, Peru a Indii, tedy v teplých oblastech. Semena jsou asi 10 až 15 mm dlouhá a svým tvarem připomínají žalud.

Díky svému chemickému složení prakticky nežlukne a při správném skladování má dlouhodobou trvanlivost. Jojobový olej bývá označován jako olej, ale z chemického hlediska je to spíš vosk, přestože je při pokojové teplotě tekutý. Je čirý a má zlatožlutou barvu. Má neutrální vůni, proto bývá často používán při vytváření směsí s esenciálními oleji. UV faktor 4. Používá se v kosmetice a při masážích. Je vhodný pro jakýkoliv typ pleti. Velice dobře se roztírá, má výbornou vstřebatelnost a na pokožce zanechává příjemný hedvábný mat, pokožka zůstává vláčná a elastická.

Tento olej byl využíván odpradávna indiány, zejména Apači. Indiánské ženy jej používaly pro usnadnění porodu a jako podporu při hojení jizev a pro vyhlazení pleti.

Nepoužívá se jako potravina.

Bod tuhnutí je přibližně 12 °C.

Objemová hustota při 20 °C je cca 0,864 g/cm3.

Hlavní složky: vosky z dlouho – řetězcových (18–22) mastných kyselin a alkoholů, mastné kyseliny – především gadolejová (C20:1) cca 70%, eruková (C22:1) cca 15% a olejová (C18:1) cca 12%, vitamíny, lecitin.

Český botanický název: Jojoba čínská
Anglický název: Jojoba
Latinský název: Simmondsia chinensis
Země původu: Indie

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení