Detailní popis produktu
DLE ÁJURVÉDY: Kurkuma je hořká, ostrá, trpká, ohřívá, zvyšuje žluč. Vyvažuje všechny tři energie.
Složení: kurkumovník dlouhý* (Curcuma longa) - mletý oddenek *Z ekologického zemědělství
Země původu: Indie
Hmotnost: 100 g
Baleno v ČR.
Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.
Dýňová polévka
(Recept je asi na 1,5 až 2 litry polévky)
1 menší dýně,
troška koriandru (na vaření mám raději mletý),
troška kurkumy, troška kmínu, jemné kari, bazalka,
troška nastrouhaného čerstvého zázvoru,
1 hrnečku basmati rýže, 1 hrnečku červené čočky,
olivový olej, sůl, solčanka, zelená petrželka.
Na olivový olej dáme mírně osmahnout koření, poté zalijeme vodou a přidáme propláchnutou rýži a nakrájenou dýni a ostatní ingredience. Krátce povaříme (do 10 minut) vypneme a necháme dojít. Dosolíme a je hotovo.
Polévka má exotickou chuť, je to typická očistná polévka, vhodná na dietní dny.