HN Koriandr celý BIO, 60g
Kód: 8595664600083Detailní popis produktu
Koriandr (plody) v bio kvalitě je vhodný k nakládání hub a zeleniny (červená řepa, zelí, okurky), do směsí koření, do pečiva (chleba, perník), k přípravě masa, k výrobě uzenin, do omáček, do likérů a vína, při výrobě cukrovinek.
DLE ÁJURVÉDY: Koriandr vyrovnává všechny dóši, je sladký, ostrý, trpký, ochlazuje.
Složení: koriandr setý* (Coriandrum sativum) *Z ekologického zemědělství
Země původu: Indie
Hmotnost: 60 g
Baleno v ČR.
Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové:
Čaj KKF (kumín, koriandr, fenykl)
Denní pití, od každého dáme na cca 1 litr jednu malou lžičku a zalijeme horkou vodou. Rooibos masala - mléko (můžete použít i kokosové mléko), voda, kardamom, hřebíček, palmový cukr, plátek zázvoru.
Mírně nakyslá čočková polévka
(Uvedené množství je na 1,5 až 2 litry polévky)
1-2 hrnky červené čočky, 1 mrkev, 1/3 pórku, nastrouhaný čerstvý zázvor (2 cm oloupaného kořene), kmín, jemné kari (popřípadě můžeme místo toho dát kurkumu), koriandr, olivový olej, Solčanka, jablečný ocet, sůl, můžeme přidat i trošku kvalitní zakysané smetany.
Basmati rýže s cizrnou a mrkvovým salátem
Recept je asi na 4 porce. Cizrna, basmati rýže, čerstvý zázvor asi 1 cm kořene, kari, mletý kmín, koriandr nejlépe mletý, ghí a olivový olej, sůl, mrkev.