P. Jentschura TischleinDeckDich - rychlá, bezlepková, BIO večeře, 400 g / 8 porcí
Kód: 4260196682336Detailní popis produktu
Přednosti TischleinDeckDich:
- bez lepku
- bez mléčného cukru (laktózy)
- bez přídatných látek
- chudý na sodík
- s vysokým obsahem vlákniny
- rostlinný zdroj bílkovin
- bez živočišných složek
- vhodné také pro vegany
- 91% přísad pochází z kontrolovaného, biologického zemědělství
Složení: Quinoa*, jáhly*, sušená zelenina 23 % (brambory*, rajčata*, mrkev*, cibule*, pórek*, hrášek*), rýže*, bazalka*, pískavice modrá*, pažitka*, petržel*, libeček*
* Původ z ekologického/biologického zemědělství
RECEPTY
Zdravý recept „Stolečku prostři se“ (SPS)
(jako příloha pro 1 osobu)
• 50 g směsi SPS
• cca 220 ml vody
• bylinná sůl
• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.
Odvážné pečené placky
(cca. 10 kusů)
• 100 g směsi SPS
• cca 350 ml vody
• 1 vejce
• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• rostlinný tuk, například řepkový olej na pečení nebo kokosový olej
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs SPS dobře promícháme s vajíčkem a vločkami a silně ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.
Pikantní plněné žampiony
(na 10 velkých hub)
• 100 g směsi SPS
• cca 400 ml vody
• 10 velkých žampionů
• 100 g Crème Fraîche
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs SPS silně okořeníme bylinnou solí a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Crème Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.
Plněná paprika pokaždé jinak
(na 4 půlky paprik)
• 100 g směsi SPS
• cca 400 ml vody
• 2 paprikové lusky
• 2 čajové lžičky čerstvého sýra
• bylinná sůl
• čerstvý pepř
• 100 g taveného sýra
• čerstvé bylinky podle chuti
Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.