P. Jentschura TischleinDeckDich - rychlá, bezlepková, BIO večeře, 400 g / 8 porcí

Kód: 4260196682336
Neohodnoceno
319 Kč

Jahelno-zeleninový pokrm s quinoou. Bezlepkový, bez laktózy, zdroj bílkovin, s nízkým obsahem sodíku, vhodný pro vegany. Rychlý, snadno připravený, s mnoha recepty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přednosti TischleinDeckDich:

  • bez lepku
  • bez mléčného cukru (laktózy)
  • bez přídatných látek
  • chudý na sodík
  • s vysokým obsahem vlákniny
  • rostlinný zdroj bílkovin
  • bez živočišných složek
  • vhodné také pro vegany
  • 91% přísad pochází z kontrolovaného, biologického zemědělství

Složení: Quinoa*, jáhly*, sušená zelenina 23 % (brambory*, rajčata*, mrkev*, cibule*, pórek*, hrášek*), rýže*, bazalka*, pískavice modrá*, pažitka*, petržel*, libeček*

* Původ z ekologického/biologického zemědělství

 

RECEPTY

 

Zdravý recept „Stolečku prostři se“ (SPS)

(jako příloha pro 1 osobu)

• 50 g směsi SPS

• cca 220 ml vody

• bylinná sůl

• popřípadě 1 čajová lžička čerstvého sýru (bylinný nebo přírodní)

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Poté smícháme s bylinnou solí a popřípadě čerstvým sýrem.

 

Odvážné pečené placky

(cca. 10 kusů)

• 100 g směsi SPS

• cca 350 ml vody

• 1 vejce

• 2 polévkové lžíce drobných ovesných vloček

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• rostlinný tuk, například řepkový olej na pečení nebo kokosový olej

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Následně směs SPS dobře promícháme s vajíčkem a vločkami a silně ochutíme bylinnou solí a pepřem. Necháme vychladnout cca 1hodinu. Rostlinný tuk rozehřejeme na pánvi. Z hmoty uděláme malé placky a z obou stran dozlatova opečeme. Placky chutnají nejlépe čerstvé. Jako příloha se hodí zeleninový salát.

 

Pikantní plněné žampiony

(na 10 velkých hub)

• 100 g směsi SPS

• cca 400 ml vody

• 10 velkých žampionů

• 100 g Crème Fraîche

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. V mezičase opláchneme žampiony a klobouček oddělíme od nožičky. Směs SPS silně okořeníme bylinnou solí a pepřem. Nožičku houby můžeme osmažit a smícháme se směsí. Hmotou plníme žampiony a zdobíme Crème Fraîche. Žampiony pečeme na 200° C (v horkovzdušné troubě na 180° C) v předehřáté troubě cca 20 minut.

 

Plněná paprika pokaždé jinak

(na 4 půlky paprik)

• 100 g směsi SPS

• cca 400 ml vody

• 2 paprikové lusky

• 2 čajové lžičky čerstvého sýra

• bylinná sůl

• čerstvý pepř

• 100 g taveného sýra

• čerstvé bylinky podle chuti

Směs SPS smícháme s vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Na nižším stupni necháme cca 4-5 minut vařit. Občas zamícháme. Hmotu smícháme s čerstvým sýrem, bylinnou solí a pepřem. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a cca 5 minut dusíme. Rozpůlené papriky následně naplníme hmotou a posypeme nastrouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (v horkovzdušné troubě na 180° C) cca 10-15 minut. Podle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení