BEWIT BIO ORGANIC AGAVE Syrup, 800 ml

Kód: 4000000080000001
Neohodnoceno
450 Kč

Zlatavá alternativa, kterou si můžete osladit svůj život. Agávový sirup je výborný do ovocných salátů, nápojů, cereálií, müsli, dezertů,… na palačinky i lívance. Jeho sladivost je 2× vyšší než u bílého rafinovaného cukru nebo medu.

  • Sladidlo
  • Náhrada rafinovaného cukru a dalších sladidel
  • BIO kvalita
  • Vhodné pro vegany
  • Vhodné pro vegetariány

Detailní informace

Detailní popis produktu

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ

Sukulentní rostlina z Mexika, kterou rozhodně nepřehlédnete

Původ agáve je směřován zejména do oblasti dnešního Mexika, kde se tato sukulentní rostlina hojně pěstuje doposud. Ve volné přírodě je díky svému obrovskému vzrůstu a typickému vzhledu lehce rozpoznatelná.

Základ rostliny tvoří přízemní růžice tvořená skoro dvoumetrovými masitými listy shromažďujícími vodu. Díky nim agáve dokáže přežít v tak suchých oblastech. Z přízemní růžice vyrůstá až 5 metrů vysoký kmen, na jehož vrcholu se nachází větvené květenství „piña“, neboli hlava.

Z listů získaný sladký nektar se za nízkých teplot šetrně zahušťuje na výsledný sirup zlaté barvy. Sladký nektar se získává pouze z rostlin, které dosáhly stádia své fyziologické zralosti. Agáve si však dává načas, jelikož tohoto požadovaného stádia dosahuje až po 6 letech svého života.

 

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Až 2× vyšší sladivost než má bílý rafinovaný cukr a med

Díky svému unikátnímu složení se agávový sirup vyznačuje typicky zlatou barvou a sladkou chutí připomínající karamel. Na základě dodržení šetrného způsobu zpracování se ve výsledném sirupu zachovává maximální obsah přirozeně obsažených látek. V závislosti na poměru a jednotlivých typech obsažených monosacharidů má tento zlatý sirup až dvakrát vyšší sladivost než bílý rafinovaný cukr či med. S agávovým sirupem tedy opatrně – k oslazení pokrmů vám postačí jen poloviční množství.

 

NÁVOD K POUŽITÍ

Do ovocných salátů, nápojů, cereálií, müsli, dezertů,…

Agávový sirup můžete užít jako alternativu bílého rafinovaného cukru, medu a dalších sladidel. Sladivost agávového sirupu je velmi vysoká. K oslazení pokrmů tudíž postačí jen poloviční množství.

Pro jeho sladkou chuť a lehce karamelové aroma jím můžete dochutit různé ovocné saláty, nápoje, cereálie, müsli a dezerty. Oblíbené jsou tímto sirupem polité palačinky a lívance. Své zastoupení má také ve slané kuchyni, kde ho můžete přidat do salátových zálivek a různých marinád, a to zejména pro jeho chutě zvýrazňující vlastnosti.