BEWIT BIO ORGANIC AGAVE Syrup, 800 ml

Kód: 4000000080000001
Neohodnoceno
275 Kč

Zlatavá alternativa, kterou si můžete osladit svůj život. Agávový sirup je výborný do ovocných salátů, nápojů, cereálií, müsli, dezertů,… na palačinky i lívance. Jeho sladivost je 2× vyšší než u bílého rafinovaného cukru nebo medu.

  • Sladidlo
  • Náhrada rafinovaného cukru a dalších sladidel
  • BIO kvalita
  • Vhodné pro vegany
  • Vhodné pro vegetariány

Detailní informace

Detailní popis produktu

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ

Sukulentní rostlina z Mexika, kterou rozhodně nepřehlédnete

Původ agáve je směřován zejména do oblasti dnešního Mexika, kde se tato sukulentní rostlina hojně pěstuje doposud. Ve volné přírodě je díky svému obrovskému vzrůstu a typickému vzhledu lehce rozpoznatelná.

Základ rostliny tvoří přízemní růžice tvořená skoro dvoumetrovými masitými listy shromažďujícími vodu. Díky nim agáve dokáže přežít v tak suchých oblastech. Z přízemní růžice vyrůstá až 5 metrů vysoký kmen, na jehož vrcholu se nachází větvené květenství „piña“, neboli hlava.

Z listů získaný sladký nektar se za nízkých teplot šetrně zahušťuje na výsledný sirup zlaté barvy. Sladký nektar se získává pouze z rostlin, které dosáhly stádia své fyziologické zralosti. Agáve si však dává načas, jelikož tohoto požadovaného stádia dosahuje až po 6 letech svého života.

 

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Až 2× vyšší sladivost než má bílý rafinovaný cukr a med

Díky svému unikátnímu složení se agávový sirup vyznačuje typicky zlatou barvou a sladkou chutí připomínající karamel. Na základě dodržení šetrného způsobu zpracování se ve výsledném sirupu zachovává maximální obsah přirozeně obsažených látek. V závislosti na poměru a jednotlivých typech obsažených monosacharidů má tento zlatý sirup až dvakrát vyšší sladivost než bílý rafinovaný cukr či med. S agávovým sirupem tedy opatrně – k oslazení pokrmů vám postačí jen poloviční množství.

 

NÁVOD K POUŽITÍ

Do ovocných salátů, nápojů, cereálií, müsli, dezertů,…

Agávový sirup můžete užít jako alternativu bílého rafinovaného cukru, medu a dalších sladidel. Sladivost agávového sirupu je velmi vysoká. K oslazení pokrmů tudíž postačí jen poloviční množství.

Pro jeho sladkou chuť a lehce karamelové aroma jím můžete dochutit různé ovocné saláty, nápoje, cereálie, müsli a dezerty. Oblíbené jsou tímto sirupem polité palačinky a lívance. Své zastoupení má také ve slané kuchyni, kde ho můžete přidat do salátových zálivek a různých marinád, a to zejména pro jeho chutě zvýrazňující vlastnosti.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení