BEWIT BIO ORGANIC AGAVE Syrup, 800 ml
Kód: 4000000080000001Detailní popis produktu
PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ
Sukulentní rostlina z Mexika, kterou rozhodně nepřehlédnete
Původ agáve je směřován zejména do oblasti dnešního Mexika, kde se tato sukulentní rostlina hojně pěstuje doposud. Ve volné přírodě je díky svému obrovskému vzrůstu a typickému vzhledu lehce rozpoznatelná.
Základ rostliny tvoří přízemní růžice tvořená skoro dvoumetrovými masitými listy shromažďujícími vodu. Díky nim agáve dokáže přežít v tak suchých oblastech. Z přízemní růžice vyrůstá až 5 metrů vysoký kmen, na jehož vrcholu se nachází větvené květenství „piña“, neboli hlava.
Z listů získaný sladký nektar se za nízkých teplot šetrně zahušťuje na výsledný sirup zlaté barvy. Sladký nektar se získává pouze z rostlin, které dosáhly stádia své fyziologické zralosti. Agáve si však dává načas, jelikož tohoto požadovaného stádia dosahuje až po 6 letech svého života.
SLOŽENÍ A VLASTNOSTI
Až 2× vyšší sladivost než má bílý rafinovaný cukr a med
Díky svému unikátnímu složení se agávový sirup vyznačuje typicky zlatou barvou a sladkou chutí připomínající karamel. Na základě dodržení šetrného způsobu zpracování se ve výsledném sirupu zachovává maximální obsah přirozeně obsažených látek. V závislosti na poměru a jednotlivých typech obsažených monosacharidů má tento zlatý sirup až dvakrát vyšší sladivost než bílý rafinovaný cukr či med. S agávovým sirupem tedy opatrně – k oslazení pokrmů vám postačí jen poloviční množství.
NÁVOD K POUŽITÍ
Do ovocných salátů, nápojů, cereálií, müsli, dezertů,…
Agávový sirup můžete užít jako alternativu bílého rafinovaného cukru, medu a dalších sladidel. Sladivost agávového sirupu je velmi vysoká. K oslazení pokrmů tudíž postačí jen poloviční množství.
Pro jeho sladkou chuť a lehce karamelové aroma jím můžete dochutit různé ovocné saláty, nápoje, cereálie, müsli a dezerty. Oblíbené jsou tímto sirupem polité palačinky a lívance. Své zastoupení má také ve slané kuchyni, kde ho můžete přidat do salátových zálivek a různých marinád, a to zejména pro jeho chutě zvýrazňující vlastnosti.