BIO RAW karobový prášek, 250 g
Kód: 4000000025000002Detailní popis produktu
Postup výroby
Karobový prášek, také karob, se získává mletím vysušených obalových buničin lusků. Zbylá semínka jsou poté používána při výrobě svatojánské gumy, která je díky svým vlastnostem používána jako zahušťovadlo a stabilizátor potravin.
Složení a vlastnosti výrobku
BIO, RAW karobový prášek má výraznou sladkou chuť. Lze ho použít jako náhražku rafinovaných cukrů a jiných sladidel. Karob je také přirozeným zdrojem vysokého množství vlákniny, která navazuje pocit sytosti. Dostatečný příjem vlákniny má vliv především na správnou činnost střev. Mimo to, je karob zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek. V závislosti na přirozeně obsažených sacharidech se karobový prášek vyznačuje typickou nasládlou chutí. Obsah tuku je v porovnání s kakaem nižší.
Návod k použití
Chuť karobového prášku je příjemná a nasládlá. Díky svému typickému aroma slouží také jako náhražka kakaa.